Hakis effat
Sosyal Medyada Bizi Takip Edin!
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Youtube

GENEL BAŞKANIMIZ VEDAT BÖKE, HAK-İŞ KKTC TEMSİLCİLİĞİMİZİN AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI

2024-05-24

GENEL BAŞKANIMIZ VEDAT BÖKE, HAK-İŞ KKTC TEMSİLCİLİĞİMİZİN AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI

HAK-İŞ KKTC Temsilciliğimiz, 24 Mayıs 2024 tarihinde Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (KAMU-SEN) Genel Merkezi’nde düzenlenen törenle açıldı.

HAK-İŞ KKTC Temsilciliğimizin açılış törenine; HAK-İŞ Genel Başkanımız Mahmut Arslan, HAK-İŞ Genel KKTC Cumhurbaşkanı Vekili ve KKTC Meclis Başkanı Zorlu Töre, KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, KKTC Kamu-Sen Genel Başkanı ve HAK-İŞ KKTC Temsilcisi Metin Atan, HAK-İŞ’e bağlı sendikalarımızın Genel Başkanları, HAK-İŞ Genel Sekreterimiz ve Genel Sekreter Yardımcılarımız ile basın mensupları katıldı.

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan:

“Kktc’de 35 Yıllık Geçmişimiz Var”

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, HAK-İŞ’in KKTC’de otuz beş yıllık bir geçmişi olduğunu hatırlatarak, “13 Ocak 1990 yılında Kamu-Sen Yönetim Kurulu’nun aldığı karar ile HAK-İŞ Konfederasyonu üyeliği gerçekleşmiştir. Otuz beş yıla girdiğimiz bu girişimi bugün bir adım daha ileriye taşıyoruz. Konfederasyonumuzun en son genel kurulunda almış olduğu özellikle yurtdışı temsilcilik hususundaki kararımızın ilk adımını burada gerçekleştiriyoruz” dedi.

Arslan, KKTC’nin Türkiye Cumhuriyeti ile arasındaki ilişkileri güçlendirmek, iki toplum arasındaki dostluğu pekiştirmek, KKTC’nin uluslararası alanda tanınırlığını sağlamak, izolasyonların kaldırılması ve tüm dünya devletleri tarafından tanınması konusunda mücadele Ettiklerini Belirtti. 

“Kktc’nin Geleceği, Türkiye’nin Geleceğidir”

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’yle olan ilişkilerini daha da güçlendirmesini, buradaki Türk toplumunun sorunlarının çözümünde daha fazla inisiyatif alması gerektiğini vurgulayan Arslan, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bulunduğu bu stratejik toprakların, bu adanın geleceği aslında Türkiye Cumhuriyeti’nin de geleceğini doğrudan etkileyecektir. Onun için Türkiye Cumhuriyeti devletimizin bu ülkeye yapmış olduğu desteğin ve katkının artarak devam etmesini istiyoruz. Eğer biz bugün mavi vatandan bahsediyorsak bu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kararlılığından dolayı olmuştur” diye konuştu.

Töre: “Refah ve Mutluluğu Bütün İşçilerimiz Hak Ediyor”

KKTC Cumhurbaşkanı Vekili ve Meclis Başkanı Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, çalışanların ve sendikal hareketin dünyadaki önemine dikkat çekerek, “Çalışanların özlük hakları elbette daha fazla olmalıdır. Elbette daha fazla refah ve mutluluğumuz olmalıdır. 1974 Barış Hareketi’nden buraya doksan altı yıl geçti. Elli yıl sonra HAK-İŞ Konfederasyonumuz burada temsilcilik açıyor. Ne mutlu bize. Hayırlı uğurlu olsun. Barış Harekatı’nın ellinci yılında burada temsilcilik açıyorsunuz. Buna vesile olan Kamu-Sen’i tebrik ediyor, hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Gardiyanoğlu: “KKTC Bu Günlere Kolay Gelmedi”

KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu da konuşmasında 51 yıldan fazladır süren Kıbrıs müzakerelerinde önemli aşamalar geçildiğini ifade ederek, “51 yıldan fazladır devam eden Kıbrıs müzakerelerinin artık seyri değişti. Özellikle Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tanınmalıdır” sözünden sonra yepyeni bir yola girdik. 2022 Semerkant Zirvesi’nde Türk Devletler Teşkilatı’nda oy birliğiyle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Türk Devletler Teşkilatı’nın gözlemci üyesi odu. Bunlar kolay süreçler değildir. 51 yıldan sonraki gelen bu süreçler kolay elde edilmedi” diye konuştu.

Feyzioğlu: “HAK-İŞ Konfederasyonumuz Yapıcı ve Çözüm Odaklıdır”

Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, HAK-İŞ Konfederasyonumuzun KKTC’de sadece bir temsilcilik açmadığını, Türklük davasının daha derin kök salması için büyük bir adım attığını belirterek, “Mahmut Arslan Başkanımızın dediği gibi bu sadece bir temsilcilik değil. Bu Türklük davasının biraz daha derine kök salmasına yol açacak önemli bir girişim. Biz HAK-İŞ’le çok çalıştık. Mahmut Başkanımızla Türkiye’de birlikte projeler ürettik. HAK-İŞ’in nasıl yapıcı, nasıl çözüm odaklı çalıştığına en yakından ben şahidim” diye konuştu.

Atan: “Temsilciliğimiz Hepimize Hayırlı Olsun” 

Açılış konuşmasını gerçekleştiren KKTC Kamu-Sen Genel Başkanı ve HAK-İŞ KKTC Temsilcisi Metin Atan, temsilciliğimizin hayırlı olması dileğinde bulunarak, “Açılıştan dolayı sizleri buradan görmekten duyduğum mutluluğu ifade etmek istiyorum. Hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Böyle anlamlı bir günde açılış yapacağımız bu yerde ne kadar mutlu olduğumu belirtmek istiyorum. Temsilciliğimiz hepimize hayırlısı ve uğurlu olsun. Ben bu açılışı yaparken Genel Başkanımız Mahmut Arslan’a da ‘Değerli Başkanım, Cesur Yürekli Başkanım’ demek istiyorum” dedi.

Konuşmaların ardından dualar yapılarak HAK-İŞ KKTC Temsilciliğinin açılış kurdelesi kesildi. Program fotoğraf çekimi ile son buldu.
 

HAK-İŞ KKTC Temsilciliğimizin hayırlara vesile olmasını diliyor, Türkiye Cumhuriyeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasındaki dostluk ilişkilerinin daha da pekişip güçlenmesini temenni ediyoruz.

OLEYİS BASIN MERKEZİ

Web Tasarım | Eskişehir Web Tasarım