Hakis effat
Sosyal Medyada Bizi Takip Edin!
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Youtube

ÖZ SAĞLIK-İŞ SENDİKAMIZIN 10. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ PROGRAMINA KATILDIK

2024-02-28

ÖZ SAĞLIK-İŞ SENDİKAMIZIN 10. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ PROGRAMINA KATILDIK

27 Şubat 2024 tarihinde Konfederasyonumuza bağlı Öz Sağlık-İş Sendikamızın 10. kuruluş yıl dönümü gala törenine katıldık.

Törene Genel Başkanımız Vedat BÖKE, Genel Başkan Vekilimiz Serpil Açıkgöz ve Genel Başkan Yardımcımız Derya Aydoğan  yanı sıra, HAK-İŞ Genel Başkanımız Mahmut Arslan, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcımız ve Öz Sağlık-İş Sendikamızın Genel Başkanı Devlet Sert, AK Parti 22.23.24. Dönem Manisa Milletvekilimiz ve Hizmet-İş Sendikamızın Kurucu ve Onursal Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, Siyasi Partilerin ve Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, HAK-İŞ’e bağlı sendikalarımızın Genel Başkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile Öz Sağlık-İş Sendikamızın Şube Başkanları ve Şube Başkan Yardımcıları katıldı.

Programda, HAK-İŞ Genel Başkanımız Mahmut Arslan ve Öz Sağlık-İş Sendikamızın Genel Başkanı Devlet Sert konuşma gerçekleştirdi.

‘’HAK-İŞ’in Gücü Türkiye'nin Gücüdür’’

Arslan, Öz Sağlık-İş Sendikamızın 10. Kuruluş yıldönümünü kutlayarak, “HAK-İŞ olarak sizin başarınız bizim başarımızdır. Sizin sorunlarınız bizim sorunlarımızdır. HAK-İŞ’i Öz Sağlık-İş sendikasından ayırmak, etle kemiği birbirinden ayırmak gibidir. HAK-İŞ’i Öz Sağlık-İş’den ayrı görmeyin. Güçlü bir Öz Sağlık-İş Sendikasını inşa etmek, daha büyük bir HAK-İŞ’i inşa etmek gibidir. Öz Sağlık-İş Sendikamızın gücü, HAK-İŞ’in de gücüdür. Hatta biz yeni bir anlayış getirdik. HAK-İŞ’in gücü Türkiye'nin gücüdür” diye konuştu.

‘’Filistin ve Gazze’ye Daha Fazla Destek Vermemiz Gerekiyor’’

Arslan, Konfederasyonumuz ve sendikalarımızın Filistin konusunda bir ilki gerçekleştirdiğini belirterek, Sendikalarımızın katkılarıyla Filistin ve Gazze'ye 15 milyon TL’lik bir destek sağlandığını ifade etti. Arslan, sendikalarımız tarafından sağlanan katkının, şube başkanları, yöneticiler, temsilciler ve üyelerimiz tarafından da sağlanmasına yönelik beklentisini ifade etti. Arslan, “Ülkemizin, bölgemizin ve küremizin bütün mağdur ve mazlumları HAK-İŞ’ten alacaklıdır. Ülkemizin, bölgemizin ve küremizin bütün mağdurlarına HAK-İŞ’in borcu var. Filistin’de insan hakları ihlali yaşanıyor. Onun için biz Gazze'yle Filistin'le ilgilenmeyi bir mecburiyet olarak görüyoruz. Gazze'de sadece kadınlar çocuklar ölmüyor. Gazze'de insanlık ölüyorsa biz insanlığı yeniden ayağa kaldırmak için orada olmak zorundayız. Onun için Filistin meselesini kendi meselemiz olarak görmek zorundayız” dedi.

Emek ve Ekmek Sevdamız Öz Sağlık-İş

Öz Sağlık-İş Sendikamızın Genel Başkanı Devlet Sert de konuşmasında Sağlık ve Sosyal Hizmet İşçisinin hakkını, hukukunu emanet ettiği bu çatının bugün 10. kuruluş yıldönümünü kutladığını söyledi. Sert, “2014 yılında bu kutlu yolculuğu başlatan kurucu arkadaşlarımıza Öz-Sağlık-İş çatısı altındaki tüm sağlık ve sosyal hizmet işçileri adına şükranlarımı sunuyor, ebediyete irtihal edenlere Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Sert, “Öz Sağlık-İş Sendikası olarak mağdur mazlum coğrafyalarda da büyük sorumluluklarımız olduğu bilinciyle, Katil Devlet İsrail’in 7 Ekim’den bu yana bombalarla katlettiği Gazzeli kardeşlerimizin yanında olduk, insanlık tarihi boyunca görülmemiş bir alçaklığa karşı kıyama durduk, Türkiye’nin her yerinde Filistinli-Gazzeli kardeşlerimiz için desteğimizi gösterdik” dedi.

Öz Sağlık-İş Sendikamızın 10. Kuruluş yıl dönümü programı, hediyeleşme, pasta kesimi ve toplu aile fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Web Tasarım | Eskişehir Web Tasarım