Hakis effat
Sosyal Medyada Bizi Takip Edin!
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Youtube

KOFEDERASYONUMUZ HAK-İŞ TARAFINDAN DÜZENLENEN “FİLİSTİNLİ KADINLARLA ULUSLARARASI DAYANIŞMA KONFERANSI”NA KATILDIK

2024-03-06

KONFEDERASYONUMUZ HAK-İŞ TARAFINDAN DÜZENLENEN “FİLİSTİNLİ KADINLARLA ULUSLARARASI DAYANIŞMA KONFERANSI”NA KATILDIK

 

Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in Dünya Kadınlar Günü kapsamında düzenlediği “Filistinli Kadınlarla Uluslararası Dayanışma Konferansı” binlerce HAK-İŞ’li kadın ve uluslararası sendikal hareketten yoğun katılımla başarıyla gerçekleştirildi.


Konferansa, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, HAK-İŞ Genel Başkanımız Mahmut Arslan, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcıları Devlet Sert, Yunus Değirmenci, Halil Çukutli, Mehmet Ali Kayabaşı, HAK-İŞ Genel Sekreteri Eda Akbulut, HAK-İŞ Kadın Komite Başkanımız Fatma Zengin, , Konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın Genel Başkan ve Yardımcıları, Uluslararası Konfederasyonlardan gelen sendikacı kadın liderler, sendikalarımızın kadın komite başkan ve üyeleri, kadın il başkanlarımız, HAK-İŞ’li sendikacı kadın emekçiler, ve basın mensupları yanı sıra Oleyis Genel Başkanımız Vedat Böke, Genel Başkan Vekilimiz Serpil Açıkgöz, Genel Başkan Yardımcımız Derya Aydoğan, Kadın Komite Başkanımız Sema Acar, Denetim Kurulu Başkanımız Gülay Şenozan, Kudüs Komite Başkanımız ve İç Anadolu Şube Yöneticimiz Halit Burak Kolsal ve üyelerimiz ile katılım sağladık.

 

Program, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Filistin’de şehit olanlar ve tüm iş kazalarında hayatını kaybedenler adına saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. İstiklal Marşı okunmasının ardından tüm şehitlerimiz adına Kuran-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi. Programda, Grup Yürüyüş tarafından, 7 Ekim tarihinden bu güne Filistin’in sembol şarkılarından birisi olan “Kardan Aydınlık” başta olmak üzere birçok ezginin seslendirildiği konser verildi. Konfederasyonumuzun Filistin konusunda yürüttüğü faaliyetleri içeren ve Kadın Komitemizin faaliyetlerini anlatan filmler izlendi. Toplantıda “Katil İsrail, Katil ABD”, “Katil İsrail Filistin’den Defol”, “HAK-İŞ Nerede, Biz Oradayız”, “Gazzeli Kadınlar Siyonizmi Yenecek”, “Gazze’ye Selam Direnişe Devam”, “Kadınların Onuru Katilleri Yenecek” sloganları atıldı.
 

"Mücadele’nin Sembolü Filistinli Kadınlara Selam Olsun”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Dünya Emekçiler Günü dolayısıyla uluslararası düzeyde düzenlenen programda binlerce emekçi kadın ile buluşmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade belirterek, “Mücadelenin onuru, sembolü, kahramanlıkların en büyüğüne sahip Filistinli kadınlarımıza bu salondan selam olsun. Katil İsrail’in bütün baskılarına, katliamlara, teslim olmayan, siyonizme ve katliamlara direnen, evlatlarıyla birlikte destanlar yazan Gazzeli kadınlarımıza selamlar olsun” diye konuştu.

“Kahrolsun İsrail, Kahrolsun ABD”

Gazze’de Siyonist İsrail tarafından 7 Ekim sonrası akıl almaz bir katliam gerçekleştirildiğini söyleyen Arslan, “Bir asra yaklaşan işgalin, katliamın, zulmün devam ettiği topraklarda onurlu bir mücadeleyi, özgür bir Filistin devletini inşa etmek için kendilerini, çocuklarını, ailelerini ve geleceklerini savunan kahraman kadınlarımıza, yaşlılara, direnişçilere selam olsun. Dünyanın gözü önünde, katil Amerika’nın desteğiyle, Siyonist devletin katliamlarına direnen ve asla teslim olmayan, yüzlerce şehit veren, bu toprakları terk etmeyen ve tüm dünyaya Filistinli anaların yanında olduğumuzu göstermek için buradayız” şeklinde konuştu.

“Kutlu Bir Mücadele İçin Yollara Düştünüz”

Akıl almaz zulümlere maruz kalan, her gün hayatla ölüm arasında yaşayan Filistinli kadınların unutulmaz yaralar aldığını vurgulayan Arslan, “Ülkemizin değişik ülkelerinde bu kutlu mücadelenin bir parçası olmak için yollara düşerek, yolları aşarak bu salona geldiniz. Bu kutlu mücadelenin bir parçası oldunuz. Herkesin sustuğu yerde biz susmayacağız. Zalimler, katiller, emperyalistler sussa da, biz susmayacağız. Biz sussak, tarih susmayacak. Tarih sussa, hakikat susmayacak. Susmamak için, hakikati haykırmak için bu alanlarda, salonlarda haykırmaya devam edeceğiz” dedi.

“Filistin’e Yardım Kampanyası Başlattık”

Arslan, Türkiye’de ilk kez, bir işçi hareketi tarafından Filistin için bir yardım kampanyası başlatıldığını belirterek, “15 milyon TL yardım topladık. Bunları Gazze’ye ulaştırmak için büyük çaba sarf ettik. Başta Türk Kızılay olmak üzere, Gazzeli kardeşlerimizin insani ihtiyaçlarının, temel ihtiyaçlarının karşılanması için büyük çaba sarf ettik” dedi.

“Bizden Başka Haykıran Ne Yazık ki Yok”

Filistin konusunda uluslararası sendikaları harekete geçirmek için faaliyetlerde bulunduklarını belirten Arslan, “Filistin sınırında bulunan ülkelerdeki sendikacı kardeşlerimizden sınırda eylem yapmak için izin alalım istedik alamadık. O zaman başka bir şey yapmalıyız dedik. Filistinli kadınlarla ve Filistinli emekçilerle dayanışmamızı göstermek istedik. Uluslararası konferanslarda ve ülkelerde, HAK-İŞ olarak Filistin davasının önderliğini ve liderliğini, bayraktarlığını yaptık. Bizden başka konuşan, bizden başka haykıran ne yazık ki yoktu” diye konuştu.

“Filistin ile Tarihi Bağlarımız Var”

Arslan, Filistin davasının HAK-İŞ’in kırmızı çizgisi olduğunu ve Filistin ile Türk toplumu arasında kopmaz bağlar bulunduğunu ifade etti. Arslan konuşmasında “Birincisi, Filistin ile tarihi bir bağımız var. Asırlardır birlikte yaşadık. Bu bağımızı unutamayız. İkincisi, bizler bir sivil toplum örgütüyüz. Derisinin rengi, konuştuğu dil, yaşadığı coğrafya, inancı, mezhebi ne olursa olsun insan onuruna saygı duyuyoruz ve duymak zorundayız. Filistin’de çocuklar değil, kadınlar değil, insanlık ölüyor. Üçüncüsü Mescid-i Aksa Kur’an-ı Kerim’de ifade edildiği gibi etrafı mübarek kabul edilmiş kutsal topraklardır. Aksa bizim ilk mescidimiz, ilk kıblemizdir. Aksa, Peygamberimizin Miraca çıktığı yerdir. O yüzden Filistin’e sessiz ve kayıtsız kalamayız. Çünkü inancımız ve kalbimiz orada” ifadelerine yer verdi.

“Cumhurbaşkanımıza Teşekkür Ediyoruz”

Filistin konusunda herkese büyük görevler düştüğünü belirten Arslan, “Filistin konusunda yapılanlar yetmez. Sayın Cumhurbaşkanımızın Recep Tayyip Erdoğan’ın ezber bozan kararlılığına ve azmine buradan bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

“Filistin’i Yalnız Bırakmayacağız”

Arslan, Siyonist İsrail’in katliamlarını durdurana, Gazze’nin yeniden yaşanabilir şehir olması sağlanana, Aksa’nın etrafındaki engel duvarları yıkılana, Mescid-i Aksa’da özgürce ibadet yapılana, Başkenti Kudüs olan Filistin devleti kurulana kadar mücadelemizin devam edeceğini belirterek, bu mücadelede HAK-İŞ’i hiçbir zaman yalnız bırakmayan tüm üyelerimize teşekkür etti.

Bakan Göktaş: “HAK-İŞ Konfederasyonumuza Teşekkür Ediyorum”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da “Bugün Filistinli kardeşlerimizin sesi olmak, Gazzeli çocuklarımızın yardım çığlığını duyurmak, Filistin topraklarının esas sahiplerinin hakkını savunmak için bir aradayız. Bu vesileyle İsrail yönetiminin tüm dünyanın gözü önünde yaptığı katliamda hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Böylesi anlamlı bir toplantıya ev sahipliği yapan HAK-İŞ Konfederasyonu’na, Genel Başkanımız Mahmut Arslan’a ve Kadın Komitesi Başkanımıza teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

“Filistin Ateş Çemberi Altında Kaldı”

Göktaş, asırlardır barışın ve huzurun temsilcisi olan Filistin topraklarının, bugün ne yazık ki, bir ateş çemberi altında kaldığını hatırlatarak, “Mübarek Ramazan ayına sayılı günler kaldı. Dualarımızın hep Filistinli kardeşlerimiz için, kadınlar için, çocuklar için. Bu dualar, Filistin başta olmak üzere dünyanın neresinde olursa olsun, zulüm altında yaşayan tüm mağdur ve mazlum halkların kurtuluşuna vesile olsun” dedi.

“Filistin Açlık ve Susuzluğa Maruz Bırakılıyor”

Bakan Göktaş, Filistin’de anne olan bir kadın, çocuğunun doğduğu an ölümle karşı karşıya kalabileceğini bildiğini, Gazze’de binlerce çocuk her yeni güne bomba sesleriyle, küçük bedenlerine isabet eden beton parçalarıyla uyandığını belirtti. Göktaş, “Böylesi önemli bir günde, herkes susarken, Filistinli Kadınlarla Dayanışma Konferansı düzenlemenin çok kıymetli olduğunu bir kez daha vurgulamak istiyorum. Binlerce çocuk evlerini, oyuncaklarını, kitaplarını, kıyafetlerini kaybediyor. Annelerini, babalarını, kardeşlerini kaybediyor. Açlık ve susuzluğa maruz bırakılıyor. Acılar içinde tedavi edilmeyi bekliyor” diye konuştu.

“Filistinli Kadınlarımız İçin Buradayız”

HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkanı Fatma Zengin, dünya emek hareketinin öncüleri olarak, dünyanın gözleri önünde yaşanan katliama, soykırıma dur demek için toplandıklarını ifade ederek, “Filistin’de yaşanan insanlık dramının son bulması için Filistinli kadınlarla uluslararası düzeyde dayanışmamızı göstermek adına buradayız. Dünyanın dört bir tarafından gelen sendikacı kadınlar burada. HAK-İŞ teşkilatı burada” diye konuştu.

“Asgari Geçim Güvencesi İstiyoruz”

Fırtatta Farklılık Haklarda Eşitlik’in yanında, aile ve çalışma hayatının uyumlu hale getirilmesi, aile dostu çalışma modellerinin geliştirilmesi, kadının fiili uygulamalar nedeniyle içerisinde bulunduğu dezavantajlı durumunu telafi edecek sosyal ve ekonomik tedbirlerin alınması gerektiğini vurgulayan Zengin, “Evinde çocuklarına ve bakıma muhtaç aile yakınlarına bakmak zorunda olan kadın, bu çalışmalarından dolayı çoğu zaman ne bir ekonomik destek alabilmekte ne de sosyal güvenlik sistemine dahil olabilmektedir. Bu nedenle kadınlar için asgari geçim güvencesi ve insan onuruna yaraşır bir emeklilik sisteminin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini düşünüyoruz” talebinde bulundu.

Afrika Sendikalar Birliği Örgütü (OATUU) Kadın Komite Başkanı Barbara Chrısta Van Der Westhuızen, “Bizler Filistinliler için masum çocuklar için gözyaşı dökmeye devam edeceğiz. Sizin acınız bizim acımız, biz bir bütünüz, biz siziz siz bizsiniz” dedi.

Arap Sendikalar Konfederasyonu (ATUC) Kadın Komitesi Başkanı Aesha Hamoudda, Filistinli kadınları desteklemek adına gerçekleştirilen uluslararası konferansın çok önemli olduğunu belirterek, konfederasyonumuz HAK-İŞ ve Genel Başkanımız Mahmut Arslan’a teşekkürlerini iletti. Hamoudda, Filistin halkının asla yok edilemeyeceğini vurgulayarak, İsrail’in zulmünün son bulacağını ifade etti.

Pan Avrupa Bölgesel (PERC) Konsey Başkan Yardımcısı Alisa Subashı, “HAK-İŞ genel Başkanı Arslan’a teşekkür ediyorum. Bu büyük kürsüde bize fırsat verdiği ve sesimizi uluslararası alanda duyurduğu için teşekkür ediyoruz” dedi. Filistin halkının 73 yıldır zulüm altında olduğunu hatırlatan Subashı, “Filistinli kardeşlerimizi daima destekledik, bu zulüm karşısında desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

Genel Sekreter Yardımcımız Hamdi Abdullah Koçoğlu tarafından sonuç bildirisi okunması ve aile fotoğrafı çekinmesiyle programımız son buldu.

 

 

 

Web Tasarım | Eskişehir Web Tasarım