Hakis effat
Sosyal Medyada Bizi Takip Edin!
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Youtube

Erzurum'da 1 Mayıs Coşkusu

2017-05-04

1 Mayıs Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Gününü on binlerce emekçi ve vatandaşın katılımıyla Erzurum’da coşku, heyecan, sevinç ve yeni umutlarla kutladı.

OLEYİS Sendikamız ve Konfederasyonumuz HAK-İŞ, tüm üye sendikalarıyla ve üyesi on binlerce işçiyle birlikte kutlamaların yapıldığı meydana sığmadı. Kutlamalara kadını-erkeği, yaşlısı-genci, engellisi binlerce Erzurumlu yoğun ilgi gösterdi.  “Taşeron İşçilerine Kadro” ve “Geçici ve Mevsimlik İşçilere Sınırsız Çalışma Hakkı” talepleriyle gerçekleştirilen tarihi ilk kitlesel 1 Mayıs kutlaması, Erzurum İstasyon Meydanını dolduran on binlerin coşkusuna sahne oldu.

Mitinge, Erzurum ve çevre illerden katılan on binlerce HAK-İŞ’li emekçi ile HAK-İŞ ve Türkiye sevdalısı vatandaşların yanı sıra, Miting folklor ekibinin yöresel halk oyunları gösterisiyle başladı. Ardından Mehteran Takımı sahnedeki yerini aldı. Miting alanındaki emekçiler, mehter marşlarıyla coşkulu anlar yaşadı.

On binlerce emekçi Erzurum İstasyon Meydanını hınca hınç doldurarak kutlama coşkusuna katıldı.

Program şehitlerimiz için 1 dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından 1 Mayıs mitingi hazırlık ve tertip komitesi adına HAK-İŞ 1 Mayıs bildirisi Kiraz Bilge ve Ahmet Karagöz tarafından okundu.

 

 

Web Tasarım | Eskişehir Web Tasarım