Hakis effat
Sosyal Medyada Bizi Takip Edin!
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Youtube

EMEĞİN EVRENSEL GÜCÜ HAK-İŞ 48 YAŞINDA

2023-10-22

Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in 48. Kuruluş Yıldönümü ve Cumhuriyetimizin 100. Yıldönümü dolasıyla düzenlediği Cumhuriyetimizin 100. Yılında Türk Çalışma Hayatı Sempozyumu, 22 Ekim 2023 tarihinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in 48.Kuruluş Yıldönümüne Hak-İş Disiplin Kurulu üye ve Genel Başkanımız Vedat Böke, Sendikamızın Yönetim Kurulu üyeleri, Şube Başkanlarımız ve Kadın Komite Başkanımız katılım sağladı.

ARSLAN “HAK-İŞ, Bir İhtiyaçtan Doğmuştur”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, HAK-İŞ olarak, 48. Kuruluş yıldönümünde iki hayırlı ve güzel işi birlikte gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “Birincisi Cumhuriyetimizin 100. Yılını idrak etmemize bir hafta kaldı, ikincisi konfederasyonumuzun kuruluşunun 48. Yıldönümünün ilk günündeyiz. Bu iki önemli hadiseyi birlikte yaşıyor iki önemli işi coşkuyla, heyecanla hep birlikte kutluyoruz” dedi.

Bakan IŞIKHAN “HAK-İŞ Önemli Bir Görevi İfa Ediyor”

Bakan Işıkhan, çalışma hayatının çok yönlü ve çok paydaşlı bir yapı olduğunu, tüm sosyal paydaşlar ile büyük bir aileyi temsil ettiklerini ifade etti. HAK-İŞ’in bu büyük aile yapısında önemli bir görevi ifa ettiğinin altını çizen Işıkhan, “HAK-İŞ; bu büyük ailede, 21 üye sendikası, sahip olduğu 800 bini aşkın üyesi ve temsil ettiği değerler ile kurulduğu günden bu yana, yaklaşık yarım asırdır ülkemizde önemli bir görevi ifa ediyor” dedi.

HAK-İŞ’in, Türkiye’nin sendikacılık tarihinin sembol kuruluşlarından biri olduğunu hatırlatan Işıkhan, “HAK-İŞ, işçinin ve emekçinin temsil edildiği bir konfederasyon olmanın yanı sıra, her zaman vatan millet davası güden, ülkemizin en kritik dönemlerinde milli iradeden yana duruş sergileyen, vesayet odaklarına karşı duran, mazlumun yanında saf tutan bir sivil toplum kuruluşu oldu” dedi.

OLEYİS Ailesi olarak, Emekçilerin teminatı olan Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in 48. kuruluş yıldönümünü kutluyor, hayırlara vesile olmasını dileriz. Emek, mücadele ve başarılarla nice 48 yıllara. Yaşasın hak ve emek mücadelemiz.

Yaşasın Hak-İş Konfederasyonumuz.

Web Tasarım | Eskişehir Web Tasarım