Hakis effat
Sosyal Medyada Bizi Takip Edin!
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Youtube

DÜNYA KADIN HAKLARI GÜNÜ : KADINA SEÇME VE SEÇİLME HAKKININ VERİLMESİ

2023-12-05

DÜNYA KADIN HAKLARI GÜNÜ : KADINA SEÇME VE SEÇİLME HAKKININ VERİLMESİ

Öncelikle, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü'nü kutluyor ve bu özel gün vesilesiyle tüm kadınların hakları, eşitlik ve adalet mücadelesinde gösterdikleri çaba ve direniş için teşekkür ediyorum.

Bugün, kadınların tarih boyunca kazandığı hakları kutlamakla kalmıyor, aynı zamanda kadınların karşılaştığı zorluklara dikkat çekiyoruz. Eşitlik, adalet ve insan hakları mücadelesinde kadınlar, toplumun temel taşlarından biridir ve bu mücadelede elde edilen her kazanım, hepimizin daha adil bir dünya için birlikte mücadele ettiğinin bir göstergesidir.

OLEYİS Sendikası olarak, kadınların iş dünyasında, toplumda ve evlerinde eşit haklara sahip olmaları için verdiğimiz mücadeleyi sürdürmeye devam ediyoruz. İş yerlerinde cinsiyet ayrımcılığına karşı duruyor, kadınların liderlik pozisyonlarında daha fazla temsil edilmeleri için çalışıyoruz.

Ancak, hala karşılaşılan sorunlar ve eşitsizlikler var. Ücret eşitsizliği, cinsiyet temelli şiddet ve ayrımcılık gibi konularda daha fazla adım atılması gerekiyor. Bu sorunlarla mücadelede, kadınların haklarına saygı gösterilmesi ve eşit fırsatlar tanınması için daha fazla çaba sarf edilmesi elzemdir.

Bu özel gün, toplumumuzda farkındalık yaratmak, dayanışmayı güçlendirmek ve kadınların sesini daha fazla duyurabilmek adına bir fırsattır. Kadınların güçlenmesi, toplumun genel refahına olumlu katkılar sağlar. Bu nedenle, birlikte çalışarak kadın haklarına ve eşitliğe duyarlı bir toplum oluşturmak için çaba sarf etmeye devam edelim.

Yaşamımızın her anında varlıklarıyla güçlendiğimiz, hayata geliş sebebimiz hem fedakâr hem cefakâr annelerimiz başta olmak üzere, tüm kadınların 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü’nü tebrik ediyor; sevginin, şefkatin ve fedakârlığın simgesi olan kadınlarla eşit haklarda beraber yürüdüğümüz nice aydınlık günler diliyorum. 

Saygılarımla,
Vedat BÖKE
OLEYİS SENDİKASI GENEL BAŞKANI

Web Tasarım | Eskişehir Web Tasarım