Hakis effat
Sosyal Medyada Bizi Takip Edin!
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Youtube

Cumhuriyetimizin 100. Yılı Kutlu Olsun

2023-10-28

Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümünü idrak etmenin ve ikinci yüzyılına adım atmanın coşkusu ve mutluluğu içindeyiz. Türk milleti, bundan yüz yıl önce yaşadığı karanlık günlerden, Gazi Mustafa Kemal’in önderliğinde, “bağımsızlığın ancak milletin azim ve kararıyla mümkün olduğu” aydınlanmasıyla çıkmış ve esaret zincirlerini kırmıştır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk kararlılığı sayesinde Cumhuriyet’i kurmuş, memleketimizi demokratik bir zemine oturtmuştur. Bize bu inancı, özgüveni aşılayan, Cumhuriyetimizin mimarı Başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e aziz şehitlerimize, gazilerimize, ülkemizin kalkınmasında, büyümesinde emeği geçenleri saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz.

100. yılını kutladığımız Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş tarihi, çağın gerekliliklerini yakalandığında, halkın gelişme yeteneğinin nasıl milli iradeye dönüştüğünün en güzel örneğidir. “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” ilkesi 1921’de anayasa hükmü olmuştu. 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet’in ilanıyla, siyasi meşruiyetin tek kaynağının eşit yurttaşların oyuna dayalı milli irade olduğu da ilan edildi. Cumhuriyetin kazanımları milletçe benimsendi. Bunu, Atatürk’ün hedefe odaklanmışlık ve cesaret ile gerçekçilik ve ihtiyatlılık arasında kurduğu muazzam Cumhuriyete borçluyuz.

OLEYİS Sendikamız, Cumhuriyetimizin yaklaşık 76 yıllık tarihiyle büyük bir bölümüne şahitlik etmiş olmanın onuru içerisindeyiz. Emekçilerimizle birlikte Cumhuriyetimizin çalışma hayatında büyük katkılar sağlamış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

 

Sivil toplum örgütleri, sendikalar bağlı bulundukları güç aldıkları tek şey birlikte mücadeledir. Cumhuriyetimizin 100 yılını kutlarken yakın tarihte birçok badireden geçmiş yine bu badireleri ülkemizin kurucu değerlerindeki gibi birlik beraberlikle üstesinden gelmeyi başarmıştır.  Ülkemiz, 15 Temmuz 2016’da demokrasimize bir takım hainlerce, birliğimize, vatanımıza kast ederek bir işgal girişiminde bulundular. Oleyis Sendikamız, Vatanı, Milleti ve Bayrağı için mücadele ederek Cumhuriyetimizin bağımsızlığı tarafında mücadele etmiştir.

 

Bugün ise HAK-İŞ konfederasyonumuz ve OLEYİS Sendikamız Gazze’de yaşanan ve insanlık tarihinin pek örneğini görmediği soykırıma da yüksek sesle itiraz ederek insanın yaşama hakkını savunmuş ve zulme karşı durmuş, durmaya da devam etmektedir. 

 

Sendikamız kurulduğu günden bugüne kadar olduğu gibi yine ilk günkü heyecanla Cumhuriyetimizin 100. yılında aynı istikamette ve hedeflerle yürümeyle devam edeceğiz.   

Nice başarılı, müreffeh, uzun yılların olsun…

Çok Yaşa Cumhuriyet!

 

Vedat Böke

OLEYİS Sendikası Genel Başkanı

Web Tasarım | Eskişehir Web Tasarım